Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ξεκόλλα!




Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας... τα συμπεράσματα δικά σας...







Και να που έρχονται εκείνες οι στιγμές στη ζωή μας που φτάνουμε σε αδιέξοδο! Αδιέξοδο επαγγελματικό , συναισθηματικό , αδιέξοδο στα πάντα. Για κάποιο περίεργο λόγω δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την κατάθλιψη ή τον θυμό που το δικό μας αδιέξοδο μας προκαλεί και συνεχίζουμε να θυμώνουμε και να τα βάζουμε με τον εαυτό μας , με τον κόσμο γύρω μας , με την ατυχία μας , με τα λάθη μας , με τα πάντα. Θέλετε να ξεκολλήσετε και να χαράξετε μια καινούργια πορεία που θα σας βγάλει από τον όποιο φαύλο κύκλο έχετε μπει ή θα σας δώσει μια διέξοδο...στο δικό σας αδιέξοδο; Είναι απλό. Βαθιά αναπνοή και πάμε.....

Τι σας λείπει και έχετε κολλήσει; Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Η έμπνευση σας λείπει! Ναι η έμπνευση. Για κάποιο λόγο το μυαλουδάκι σας δεν κατεβάζει πια ιδέες και δεν μπορεί να σας δώσει λύσεις πράγμα που σας στεναχωρεί και σας αγχώνει. Μπορεί να έχετε κουραστεί σωματικά ή να έχετε πληγωθεί συναισθηματικά τόσο πολύ που δεν έχετε πια το κουράγιο να αντιδράσετε. Το πρώτο βήμα σας προς την λύση του αδιεξόδου είναι η ξεκούραση. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος γιατρός και για το κουρασμένο μυαλό αλλά και για την κουρασμένη ψυχή. Με ένα ξεκούραστο κεφάλι σκέφτεστε καλύτερα και με ένα ξεκούραστο σώμα ακόμα και οι ψυχικές ταλαιπωρίες σας καταπονούν λιγότερο.

Η ξεκούραση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε και το άγχος σας και θα σας απαλλάξει από την συνεχή γκρίνια που πιθανό να έχετε για το πόσο πολύ δεν προλαβαίνετε τις δουλειές σας ή για το πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος σας κλπ. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τα προβλήματα και τις σκέψεις που σας βασανίζουν έστω και για λίγο για να μπορέσετε να αποστασιοποιηθείτε και να τα δείτε με ένα άλλο μάτι. Ξεχάστε όλα τα «πρέπει» και τα «θα έπρεπε» που έχετε στο μυαλό σας και απλά χαλαρώστε!

Επόμενο βήμα στη λίστα σας : αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας «κολλάει» και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά και να βγείτε από το αδιέξοδο. Τι σας «μπλοκάρει» τελικά; Τα συναισθήματα σας; Ο ίδιος σας ο εαυτός; Κάποιες λανθασμένες επιλογές που έχετε κάνει ή κάποιο άλλο άτομο; Μια κατάσταση ίσως; Εάν καταλάβετε ποιος είναι αυτός ο παράγοντας ή οι παράγοντες που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε τότε θα μπορέσετε να τους επιτεθείτε με όλη σας τη δύναμη και να τους νικήσετε! Μην προσπαθήσετε να επιβληθείτε ή να ελέγξετε όλους αυτούς τους παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εσάς. Αυτούς τους εξωγενείς παράγοντες προσπαθήστε μόνο να τους εντοπίσετε και να τους έχετε υπόψη σας ως αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος σας αλλά αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να τους επηρεάσετε. Εάν προσπαθήσετε να πολεμήσετε όλα αυτά που δεν μπορείτε να επηρεάσετε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απογοητευτείτε και να κολλήσετε στο πρόβλημα σας ακόμα περισσότερο.

Πολεμείστε αυτά τα κομμάτια του προβλήματος που μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε όπως την αρνητική σας διάθεση, την κατάθλιψη που αισθάνεστε , την απελπισία που σας έχει κυριεύσει , την αποθάρρυνση και την παραίτηση κλπ. Βάλτε όλη σας την ενέργεια στο να καταπολεμήσετε την άρνηση που αποτελεί τροχοπέδη στα πάντα στη ζωή σας. Μαζέψτε όλες σας τις δυνάμεις και αντισταθείτε στο πρόβλημα....

Να θέτετε πάντα πολλούς και μικρούς στόχους! Οι πυραμίδες χτίστηκαν πέτρα προς πέτρα. Σπάστε το πρόβλημα σας σε μικρά κομματάκια και προσπαθήστε να ξεπερνάτε ένα κομμάτι του προβλήματος την κάθε φορά και ποτέ όλα μαζί γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρετε. Οργάνωση, οργάνωση και πάλι οργάνωση. Κάντε ένα βήμα τη φορά και χαρείτε με τις μικρές σας νίκες. Η κάθε νίκη θα σας φέρει πίσω την χαμένη σας έμπνευση και την αισιοδοξία.

Διαφωνήστε με... τον εαυτό σας! Ναι , μπορεί να φαίνεται παράλογο αλλά δεν σημαίνει ότι έχετε σκεφτεί και έχετε πράξει μέχρι τώρα είναι σωστό. Αναλογιστείτε τις κινήσεις σας και αναθεωρείστε όλα αυτά τα οποία θα κρίνετε ότι τα κάνετε με τον λανθασμένο τρόπο. Οι αποφάσεις σας μπορούν να αλλάξουν , δεν είναι κακό. Με το να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και να καταλήξετε στο αν οι κινήσεις σας μέχρι τώρα ήταν σωστές ή λανθασμένες θα σας κάνει καλό και θα σας αναγκάσει να γίνετε πιο δημιουργικοί. Σκεφτείτε ποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και τι επιπτώσεις θα είχαν στη ζωή σας. Κατεβάστε καινούργιες ιδέες και ζορίστε το μυαλό σας μέχρι να φτάσει στα άκρα…όλο και κάτι καινούργιο θα βρείτε που θα σας ενθουσιάσει!

Για να αλλάξετε την ροή των πραγμάτων...αλλάξτε πρώτα από όλα την ρουτίνα σας! Ναι , καλά διαβάσατε! Κάντε κάτι διαφορετικό...μιας και αυτό που χρειάζεστε είναι μια μεγάλη αλλαγή στην οπτική γωνία από την οποία βλέπετε τα πράγματα. Πολλές φορές οι ρυθμοί και οι κανόνες με τους οποίους εμείς οι ίδιοι πλαισιώνουμε την ζωή μας δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτό πρέπει να τολμήσουμε να τους αλλάξουμε. Τολμήστε να κάνετε τα πράγματα που ήδη κάνετε με έναν άλλο τρόπο , διαφορετικό από τον γνώριμο. Ελευθερώστε το μυαλό σας από τα δεσμά που εσείς οι ίδιοι του έχετε βάλει και αφήστε το να λειτουργήσει και να δημιουργήσει ανεπηρέαστα και όχι μηχανικά, σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Αυτό που πιθανό να μην έχετε σκεφτεί αλλά σας «κολλάει» στο ίδιο σημείο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζείτε ή εργάζεστε. Μια αλλαγή στο χώρο σας στο σπίτι ή στη δουλειά είναι ικανή να σας αλλάξει την διάθεση όσο δεν φαντάζεστε και να σας γεμίζει με καινούργιες ιδέες , ενθουσιασμό , όρεξη και κουράγιο. Αλλάξετε απλά τις κουρτίνες σας στο σπίτι ή πάρτε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια που θα κάνουν τον χώρο σας να φαντάζει διαφορετικός χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει. Βάλτε ένα φυτό στο γραφείο σας ή αλλάξτε θέση στα πράγματα σας. Μην αποκοιμίζετε το μυαλό σας με τις ίδιες εικόνες. Δώστε του καινούργια ερεθίσματα. Πηγαίνετε μια εκδρομή για να ανανεωθείτε και θα δείτε ότι μια απλή αλλαγή στο περιβάλλον σας θα σας αλλάξει τον τρόπο σκέψης και θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα τετριμμένα βρίσκοντας έτσι διεξόδους στα ενοχλητικά αδιέξοδα.

Εάν το αδιέξοδο σας είναι καθαρά συναισθηματικό και οφείλεται σε ένα χωρισμό ή σε ένα τσακωμό με κάποιους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για σας , προσπαθήστε για ακόμα μια φορά να ξεχαστείτε από τον θυμό ή την στεναχώρια κάνοντας κάτι άλλο. Απασχολήστε τον εαυτό σας για ένα διάστημα με την δουλειά σας ή με ένα καινούργιο χόμπι ή βγαίνοντας με φίλους που σας φτιάχνουν την διάθεση. Εάν έχετε την δυνατότητα να προσεγγίσετε το άτομο που σας προκαλεί αυτή την συναισθηματική ένταση και να συζητήσετε την κατάσταση μαζί του , κάντε το γιατί η συζήτηση θα σας κάνει καλό και θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να προχωρήσετε μπροστά αφού θα ξέρετε πια ότι έχετε κάνει τα πάντα από πλευράς σας για να διορθώσετε το πρόβλημα. Είναι βασικό να έχετε ήσυχη συνείδηση και να μην αναρωτιέστε και να βασανίζεστε με το «τι θα γινόταν αν....». Εάν δείτε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα σας μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, να βρείτε ξανά τον εαυτό σας και να πατήσετε στα πόδια σας.

Εάν έχετε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο στην ζωή σας και αισθάνεστε δυστυχισμένοι μην απελπίζεστε και προ πάντων μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για να ξεφύγετε από όλα αυτά που σας βασανίζουν. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια για να καταφέρετε. Μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη , δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να οργανωθείτε και να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Μη χάνετε το κουράγιο σας και σε καμία περίπτωση μην απελπίζεστε! Χαμογελάστε στη ζωή και αυτή θα σας χαμογελάσει...αργά ή γρήγορα! Γι αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αδιέξοδο , δείξτε πίστη στον εαυτό σας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση , δεν είστε οι μόνοι. Μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα αρκεί να πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις!

9 σχόλια:

Won_toLLa είπε...

Να σκεφτόμαστε θετικά... αυτό μας λείπει...

να σκεφτόμαστε πως θα τα καταφέρουμε και όχι οτι θα αποτύχουμε...

Καλημέρα!

Bageraman... είπε...

ειναι καποιες φορες που κανεις ενα βημα μπρος κι ενα πισω, αυτο ειναι κατι που καποια στιγμη σε γονατιζει...

καλημερα...

Bageraman... είπε...

ειναι καποιες φορες που κανεις ενα βημα μπρος κι ενα πισω, αυτο ειναι κατι που καποια στιγμη σε γονατιζει...

καλημερα...

Won_toLLa είπε...

ναι οντως συμβαίνει αυτό...

σε γονατίζει... ξανασηκώνεσαι... πανω κάτω... θέλει γερά "ποδια"...

Αλλα οταν τα καταφέρνεις ο πόνος και η κούραση πανε περίπατο...

Επίσης μπορούμε να το δούμε και ως χορευτικο...

βημα μπρος... βημα πίσω... χμμμ... σαν Λατιν χορός μου ακούγεται... χαχαχχα...

Bageraman... είπε...

στη πραξη ειν αλλιως...

Marie είπε...

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΜΠΑΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΧΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ <>ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΧΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ;΄ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΠΑΝ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΞΕΚΟΛΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΧΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Won_toLLa είπε...

οπως λέει και η Μαρια... είναι σημαντικό να ονειρεύεσαι...

Να φαντάζεσαι... και τοτε το "αλλιως" φαίνεται πιο ευκολο...

τουλάχιστον σε εμενα πιάνει... γιατί όχι και σε εσένα...

Όλγα είπε...

και πεσε-σηκω συνεχεια, εχεις καταφερει να κανεις τετρακεφαλους-δικεφαλους και γαμπες καλυτερους και απο μποντι μπιλντερ, αλλα η κοιλιακη χωρα παραμενει ξιγκιακη.-

και τι να τα κανεις τα ονειρα αν δεν μπορεις να τα κανεις πραξη? χαλιεσαι ερισσοτερο οταν καταλαβαινεις οτι για να γινει κατι που ονειρευεσαι, μπορει να περασει τοσος καιρος, που θα χει αλλαξει ολοκληρος ο κοσμος.

Θέλω μια έξοδο Κινδύνου ΤΩΡΑ!

Bageraman... είπε...

απ' ότι κατάλαβα όλοι μας αναζητάμε μια έξοδο κινδύνου τελικά... Όπως και να 'χει σημασία δεν έχει η κούραση, αλλά να βλέπεις ότι υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα... η κούραση είναι περισσότερο ψυχολογική όλγα παρά σωματική (αν και από σωματική έχει γίνει υπερκόπωση)